Knikarmschermen of terrasschermen zijn bij uitstek geschikt voor toepassing boven een terras. De sterke constructie maakt het mogelijk om grotere terrassen van schaduw te voorzien, terwijl de knikarmen zorgen voor een optimale bewegingsvrijheid op het terras.

Knikarmschermen zijn in vele vormen, kleuren en prijscategorieën verkrijgbaar. Er zijn “open” systemen waarbij het doek niet is beschermd, half “open” systemen waar alleen het doek aan de bovenkant is beschermd en gesloten cassette systemen waarbij het doek in gesloten toestand in zijn geheel door een cassette is beschermd. De specialist heeft altijd een oplossing op maat voor u.

Knikarmschermen 2-buis: Bella® Furore® Furore Cassette® Linea® Oliva® Picca® Gota®

Knikarmschermen 3-buis: Carino® Senza®

Uitvalschermen zijn de meest “eenvoudige” zonneluifels. Het uitvalscherm wordt met 2 zijarmen bevestigd aan de muur en “valt” door zijn eigen gewicht naar beneden. Daardoor is deze te bedienen met een ouderwetse bandopwinder. Natuurlijk is dit soort zonwering vandaag de dag ook met een draaistang of elektrisch te bedienen. Het uitvalscherm is een zeer effectieve zonwering die de zon weert voordat deze het glas bereikt en opwarmt. Bovendien geeft men door de keuze van het doek een extra decoratieve dimensie aan de gevel. De uitvalschermen worden vooral toegepast op plaatsen waar geen vrije doorloop onder de luifel vereist is, zoals aan de voorzijde van een huis, op een verdieping of aan een balkon.  Comfort (50/80)  Solide (65/110)  Elégance® 95 recht en speciaal  Elégance® 95 schuin  Elégance® 110  Favorite® (rond)
Uitvalschermen worden veel toegepast bij projecten. Wij kunnen voor dergelijke projecten de benodigde producten in elke gewenste RAL-kleur leveren.

Screens, ook wel vlakhangende zonwering genoemd, werd aanvankelijk ontworpen voor zakelijke projecten als kantoorgebouwen, ziekenhuizen en scholen. Screens winnen de laatste jaren echter ook in de particuliere sector enorm aan populariteit. Het is verticale zonwering die de gehele oppervlakte van het glas afdekt tegen inval van hinderlijk licht en voorkomt dat  het glasoppervlakte opwarmt. Er bestaan vele soorten screens en screendoeken. Een van de meest opvallende eigenschappen van screens is dat u overdag wel van binnen naar buiten kunt kijken, maar niet andersom.

Naast gewone screens hebben we tevens de windvaste screens, erkerscreens en SolidScreens. De windvaste screen is door een doordacht veersysteem in elke stand windvast en daardoor zeer geschikt voor specifieke situaties, zoals een naar het westen gerichte gevel met veel wind of bij (hoge) flatgebouwen.

SolidScreen®
De ideale buitenzonwering, vooral op grote hoogte, is de SolidScreen®. Deze screen weert zonnewarmte op effectieve wijze en biedt visueel comfort door het toelaten van diffuus licht, zonder het zicht naar buiten te blokkeren. Het systeem is onder andere succesvol getest op windsnelheden tot 145 km/h. Tevens gaat het doek lichthinder tegen, waardoor de zichtbaarheid op beeldschermen en digiborden aanzienlijk verbetert.

• SolidScreen® Standaard     vele kastvarianten
• SolidScreen® XS                   smalle zijgeleider uit 1 deel
• SolidScreen® XL                   screen tot 6 meter hoog of breed

Screens zijn op verschilende manieren te bedienen:

  • Met band of koord voor zowel binnen als buiten.
  • Met draaistangbediening voor zowel binnen als buiten.
  • Elektrisch d.m.v. schakelaar of afstandsbediening eventueel aangevuld met een zon- en windautomaat voor optimaal bedieningsgemak en energiebesparing. De elektrische bediening kan ook gekoppeld worden, zodat verschillende screens bediend kunnen worden met 1 schakelaar.

Screens zijn in verschillende maten, soorten en kleurstellingen te verkrijgen. Afhankelijk van de afmetingen van de te bedekken oppervlakte wordt de grootte van de omkasting bepaald. Er zijn omkastingen van 65 mm tot 125 mm in zowel afgeschuinde, vierkante en afgeronde vorm. Screens zijn uitzonderlijk populair bij projectontwikkelaars. Voor grotere projecten zijn alle RAL-kleuren op aanvraag leverbaar tegen speciale condities.

Valarmschermen. In wijken die gebouwd zijn in de stijl van de jaren 30 komen veel hoge, smalle ramen voor. De laatste jaren zien we dit ook steeds vaker voorkomen bij nieuwbouw. Deze hoge, smalle ramen vragen om een speciaal type zonwering: het valarmscherm Avézolette.  De Avézolette is feitelijk een combinatie van een screen en een uitvalscherm en biedt dan ook de voordelen van beiden. Het doek zakt eerst recht naar beneden, waarna de windvaste uitvalarmen het onderste deel in een hoek naar voren brengen. Valarmschermen houden de zon dus op uiterst doeltreffende wijze buitenshuis en geven de gevel bovendien een zeer fraai aanzicht.

Naast het gebruikelijke zonweringdoek, kan voor de Avézolette ook screendoek worden gebruikt. De keuze in licht- en warmtedosering neemt daardoor aanzienlijk toe.

Er zijn twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: – Avézolette® Compact – Avézolette® Extra

Verandazonwering. Voor wie een serre of veranda heeft, is de Summerlight® eigenlijk onmisbaar. Via geleiders wordt het doek van deze verandazonwering over het glazen of plexiglazen dak geleid, zodat hinderlijk zonlicht en warmte buiten kunnen worden gehouden. In de serre kan daardoor altijd een aangename temperatuur worden gerealiseerd, zowel ‘s zomers als ‘s winters.

De unieke veerconstructie van de Summerlight zorgt ervoor dat het doek altijd strak gespannen staat. Samen met het serredak vormt de zonwering een harmonieus geheel. Elektrische bediening is een absolute must voor dit type zonwering. Deze kan desgewenst worden voorzien van een zon- en windautomaat zodat altijd voor een aangename temperatuur wordt gezorgd, ook als u niet thuis bent. Natuurlijk behoort ook afstandsbediening tot de mogelijkheden.

Markiezen. De Markies Classic heeft een mooie, traditionele uitstraling. Door het fraaie ontwerp past de markies echter zowel bij traditionele architectuur als bij de modernere bouwstijlen.

Het ‘geheim’ vormt de aluminium kapconstructie. Deze bestaat uit een kap en zijschotten, die een ‘houten’ uitstraling hebben, maar verder alle voordelen van gemoffeld aluminium bieden. Aluminium is minder gevoelig voor weersinvloeden dan hout en bovendien veel onderhoudsvriendelijker. De Markies Classic kan haar fraaie aanzien daardoor gedurende vele jaren behouden.

Uniek aan de Markies Classic is de mogelijkheid van een bovenrolsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat het koord over het doek geleid wordt in plaats van onder het doek door wat met koordgeleiders het geval is. Met dit unieke systeem kunt u er zeker van zijn dat er geen valse plooien in het doek komen. Bovendien ziet de markies er mooier afgewerkt uit en sluit deze altijd goed. Door toevoeging van het bovenrolsysteem heeft de Markies Classic ook meerdere bedieningsmogelijkheden, te weten koordbediening, bandbediening, (oog)windwerk en elektrische bediening. De bovenrol is in alle gevallen op een fraaie manier weggewerkt en geheel aan het zicht onttrokken.

Vrijstaande zonweringen.

Ligt uw terras niet tegen uw woning aan of is de gevel van uw woning onvoldoende stevig genoeg om een zonnescherm te laten monteren en denkt u dan er geen oplossing is? Uw oplossing is de Twins Exclusief met maar liefst een maximale doekoppervlak van 36 m2 (6 x 6 m), waarbij de Twins Exclusief alle andere systemen in de markt overschaduwd. De Twins Exclusief is niet alleen functioneel en fraai vormgegeven, hij weet op elk terras een gezellige sfeer te creëren. Ook horecagelegenheden en sportclubs hebben de weg naar de Twins Exclusief gevonden en zien het als een fraaie oplossing tegen de felle zonnestralen.

De Cubola is ontstaan uit praktische noodzaak om ook op lastige plaatsen beschermd en beschut van het buitenleven te genieten. Daarnaast is dit type zonwering voorzien van een strakke uitstraling en daardoor uniek in zijn soort. Dit systeem kan zowel vrijstaand, als aan een gevel of op een schutting worden gemonteerd. Bovendien is het de enige zonwering die volledig horizontaal is waarbij het doek volledig uit het zicht verdwijnt wanneer men de zon niet wil weren. Indien gewenst kan het doek ook in een variabele hoek gesteld worden om de laagstaande zon te weren of regenwater af te laten lopen.

De Cubola is beschikbaar in een afmeting van 4 x 4 meter of als Cubola XL van 6 x 4 meter. Het systeem kan oneindig gekoppeld worden, zodat grote oppervlakten kunnen worden afgedekt. Dit maakt het naast de particuliere toepassing ook een ideaal zonweringproduct voor (school)pleinen en horecagelegenheden, waar bescherming tegen hinderlijke zon en schadelijke UV-straling gewenst is.