Natuurlijk zal alles het beter blijven doen als het goed wordt onderhouden, gelukkig zijn onze producten relatief onderhoudsvrij,  maar door de jaren heen kan het geen kwaad om de materialen eens goed na te kijken, te smeren en eventueel kwetsbare onderdelen preventief te vervangen. In onze “stille”maanden doen wij dat graag voor U. Vanaf 1 november tot 1 maart hebben wij een speciaal voordeeltarief van € 37,50 p/uur. Natuurlijk kan U een groot deel ook zelf, hierbij enkele tips:

Voor zonweringen:

Bekijk met regelmaat de montage aan de muur, zeker als de voorlijst aan 1 zijde iets is verzakt.

Let op de opening in het scharnier van uw knikarmscherm, deze behoort tussen de 1 en de 3 mm te zijn.

Maak het doek nooit schoon met een hogedrukreiniger of schoonmaakmiddelen. Het zonweringsdoek heeft een extra water- en vuilafstotende nabehandeling. Hierdoor is het onderhoud eenvoudig. Afnemen met lauw water en een borstel volstaat voor een lange levensduur van uw doek. Laat het doek bij voorkeur niet te lang vochtig opgerold in de cassette zitten. Laat het doek drogen en luchten na een regenbui of schoonmaakbeurt.

Voor rolluiken:

Controleer met regelmaat de geleiders op vuil en beschadigingen, het rubber van de geleider mag jaarlijks worden gesprayd met teflon of siliconenspray.

Controleer de kunststof inlopen links en rechts welke aan de bovenzijde van de geleider zijn geplaatst; als deze bewegen terwijl het rolluik wordt bediend,  kan het zijn dat deze binnenkort afbreken met een grotere reparatie als gevolg.

Markiezen:

Zorg er voor dat de slagen van het doek altijd naar binnen worden omgeslagen tijdens het omhoog halen.

Elektrische bediening:

 

Raamdecoratie: